Tuinaanleg

Groenburo Vaessen - Tuinaanleg Nijmegen
Tuinaanleg Nijmegen zeg je? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres! Al 25 jaar voorziet Groenburo Vaessen tuinen van particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen in Nijmegen en omstreken van de meest fantastische tuinen! Of het nu gaat het renoveren van een bestaande tuin, een complete nieuwbouwsituatie, het leeghalen van de bestaande tuin, het aanleggen van bestrating, het verzorgen van beplanting, het plaatsen van schuttingen, tuinhuisjes en overkappingen en zo kunnen we nog wel even door gaan. We zijn van alle markten thuis ☺ !. Zolang het natuurlijk wel te maken heeft met tuinontwerp-, aanleg en -onderhoud natuurlijk ;-) ! Kijk voor een impressie van wat we allemaal kunnen realiseren bij de referenties.

Afvoeren en gereedmaken
Het vergt meestal enige voorbereiding voordat we kunnen beginnen met het aanleggen van de nieuwe tuin n.a.v. het tuinontwerp. Hierbij kun je denken aan het weghalen van tegelwerk, planten, bomen, schuttingen etc.. We beschikken over een eigen graafmachine die we kunnen inzetten als de situatie daar om vraagt. We voeren al het oude materiaal af en indien nodig regelen we ook containers ter plekke om alles z.s.m. af te voeren. En het waterpas maken van de nieuwe situatie is natuurlijk ook belangrijk voor een goed eindresultaat.

Bestrating
Bestrating kan natuurlijk bestaan uit heel veel soorten. Je hebt tegels en stenen van diverse materialen (beton, baksteen, keramisch, lei etc.) en met verschillende afmetingen (van heel klein naar heel groot), maar ook vlonders, grint of gras. Waarvoor je uiteindelijk kiest heeft ook te maken met waar de bestrating voor gebruikt gaat worden. Wil je misschien ook auto’s parkeren op de nieuwe bestrating? Of is het bedoeld als terras? Mag het nat worden door de regen? En wat is het budget? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij het kiezen van het juiste materiaal. Groenburo Vaessen werkt veel samen met Jansen Sierbestrating uit Wijchen. Daar kun je altijd eens een kijkje gaan nemen voor het opdoen van ideeën.
Beplanting
Over beplanting kunnen we boek vol schrijven. Daar valt zo verschrikkelijk veel over te vertellen. Je hebt bomen, struiken, heggen, planten, bloemen, gras, groente en fruit. Sommige zijn winterhard. Sommige zijn heel geschikt als border of bodemplant. Anderen staan liever in een pot. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het ligt gewoon echt helemaal aan de wens wat we adviseren en uiteindelijk aanleggen. Het zonlicht speelt hierbij natuurlijk altijd een grote rol. Komt de beplanting in de zon of schaduw te staan? Wanneer mag het bloeien? Onderhoudsarm? Insecten lokkend of juist - werend? In het beplantingsplan staat wat we gaan doen en we werken hierbij veel samen met Boomkwekerij en Groencentrum de Batterijen uit Ochten. 

Schuttingen, tuinhuisjes, overkappingen en meer

Ook het zetten van schuttingen of het maken van tuinhuisjes, overkappingen, garages, prieelen en veranda’s kunnen we voor je realiseren. Ook hierbij is de keuze van het materiaal weer afhankelijk van de situatie ter plekke. Er is keuze uit bijvoorbeeld grenen-, vuren-, hardhout of composiet (kunststof). Elk van deze materialen hebben een eigen levensduur en onderhoudsvraag. Houthandel C. van Woudenberg uit Homoet heeft een breed assortiment en met deze leverancier werken we al sinds jaar en dag met heel veel plezier samen.

Diversen
Met zoveel mensen op deze wereld is er ook een grote variëteit aan smaken en wensen. Bij onze tuinontwerpen en tuinaanleg hebben we dan ook al op regelmatige gebruik gemaakt van bijvoorbeeld het plaatsen van een buitenopenhaarden, kunstwerken, verlichting, vijvers en waterpartijen.

Wil je meer weten? Bekijk ons werk! Heb je een specifieke vraag? Stuur een mailtje naar info@groenburovaessen.nl of bel met 06 - 54 23 46 75.